Εταιρικό Προφίλ
Από το 1998,
με το ίδιο μεράκι
«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα θαύμαζα τα φαγητά
της γιαγιάς μου. Θυμόταν κάθε συνταγή απέξω και τα υλικά που χρησιμοποιούσε
ήταν πάντα από τον κήπο (τον δικό της ή κάποιου γείτονα). Ιδιαίτερη εντύπωση
μου έκανε όταν ετοίμαζε φαγητά που προερχόταν από την πατρίδα της, τη
Σαμψούντα. Πάντα τα συνόδευε με μία ιστορία. Αυτές τις αναμνήσεις προσπαθώ να
κάνω πραγματικότητα. Και για να το πετύχω αυτό έπρεπε να παντρέψω την παράδοση,
την τέχνη, με τα καλύτερα υλικά.»
Αυτά ήταν τα λόγια και η φιλοσοφία του Χρήστου
Αλεξανδρίδη όταν πρωτοξεκίνησε το εγχείρημα του στην παραγωγή
ζυμαρικών. Η αγάπη του για την παράδοση και τις ρίζες του, τον Πόντο στάθηκαν
σημαντικοί αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια.
Έτσι, το 1998 σε ένα μικρό μαγαζί στο κέντρο της Κατερίνης
δημιουργήθηκε το «ΠΛΑΣΤΗΡΙ» ένα εργαστήριο παραδοσιακών
τροφίμων. Έχοντας για βοηθούς την οικογένεια του , ο κύριος Χρήστος υλοποίησε
τις παρασκευές της γιαγιάς του διατηρώντας αναλλοίωτες τις συνταγές. Στην
αρχή η παραγωγή ήταν περιορισμένη σε λίγα μόνο προϊόντα όπως το εύριστον, ο
τραχανάς και τα φυλλωτά περέκ. Με την ζήτηση όμως να αυξάνεται, η παραγωγή
επεκτάθηκε και σε άλλα είδη ελληνικών ζυμαρικών, όπως οι χυλοπίτες και τα
πέτουρα καθώς και στα φρέσκα ζυμαρικά, τα βαρένικα. Πλέον, υπάρχει ευρεία γκάμα
στο είδος των ζυμαρικών, διαφορετικά μεγέθη φυλλωτών και διάφορα δημητριακά.
Σήμερα, το όραμα του κύριου Χρήστου συνεχίζει ο γιος του Κωνσταντίνος, με
το ίδιο μεράκι, συνδυάζοντας την εμπειρία και τη σοφία της προηγούμενης
γενιάς με την καινοτομία και τον δυναμισμό της
νέας.